Atrocitatile maghiare din Transilvania in septembrie 1940

4-02-2011, categoria Personal

Documentarul pe care o sa-l vedeti este realizat de Manuela Morar. Este productie excelenta, cu povestiri ale supravietuitorilor masacrelor comise de armata maghiara in Transilvania, dupa ce Romania a fost fortata sa semneze Dictatul de la Viena, pe 30 august 1940. Imediat dupa aceea, ungurii au intrat cu armata in Ardeal, unde intre septembrie 1940 – octombrie 1944 au facut un adevarat genocid.
Nu mai continui cu povestirea, pentru ca puteti gasi multe detalii despre acele vremuri pe internet. Subiectul documentarului este real, iar acest lucru poate fi verificat foarte usor. Filmul are in jur de o jumatate de ora, dar merita vazut. La final, o sa intelegeti unul dintre motivele pentru care nu mi-am dorit niciodata ca ungurii din Romania sa obtina autonomie sau dreptul de a primi o educatie in limba lor. Sa nu uite ca traiesc pe pamint romanesc! Daca nu le convine, granitele sint deschise, sa se duca in Ungaria!

Tags: , , , , , ,

Poate va intereseaza si...

    Nici un post similar (inca)
Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

3 Raspunsuri la “Atrocitatile maghiare din Transilvania in septembrie 1940”

  1. …da… nici nu stii cum sa mai zici ca ar fi mai bine. pe de o parte te gandesti ca ar fi bine sa afle cati mai multi cum au fost romanii oprimati in tara lor de de “fratii” celor care se plang ei de “oprimare”. pe de alta parte, nu stiu daca sunt copiii de blamat pentru crimele parintilor si poate ar trebui lasate toate aceste istorii sa se odihneasca…

  2. LM

    @catalin nu vreau sa fi blamati copiii pentru crimele parintilor. vreau doar ca acesti “copiii” – care deja sint adulti si traiesc prin anumite zone din Romania – sa stea pe coada si sa nu aiba pretentii de invatamint in limba lor, de autonomie si alte prostii de genul asta. comunitatilor de romani din SUA, Israel, Spania sau alte tari nu le face nimeni scoli cu predare in limba romana, chiar daca sint multi. asa ca cetatenii de origine maghiara care traiesc aici sa accepte ca sint romani – doar majoritatea aici s-au nascut -, sa invete limba romana si sa nu mai pretinda ca nu o inteleg cind te duci prin orasele din zona lor!

  3. mihai ursu

    Catalin..taci in p..a mea din gura…jegurile aste a de unguri merita sa dispara de aici…nemernicul ala care l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu merita sa fie ars la foc mic…daca ar fi dupa mine le-as arata eu holocaust…UNGURII TREBUIE EXPULZATI…jidanii fac scandal cu holocaustul..de ce poola mea nu zic nimic de ocupatia hortista din Transilvania in care au murit si jidani…de ce oare DOAR BISERICILE ORTODOXE erau doborate cu tunul? ai auzit tu de vreo sinaoga doborata? eu nu..sau de vreo alta biserica diferita de cea ortodoxa? sau de vreun preot de alta religie(in afara de cea ortodoxa) care a fost omorat de bozgori? Eu nu am auzit…deci SA NU NE UITAM ISTORIA…..

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site