Bravo Schumi!

11-08-2009, categoria Formula 1

Neamtul a luat o decizie inteleapta sa nu mai revina in Formula 1. Inca de cind a anuntat ca il va inlocui pe Massa, mi-am ridicat semne de intrebare asupra conditiei fizice si a rezultatelor pe care ar fi putut sa le obtina.

Dupa trei ani de pauza, chiar si daca te-ai mentinut in forma, nu este usor sa faci fata unei curse de Formula 1 din punct de vedere fizic. Schumacher avea la dispozitie ceva mai putin de o luna pentru a reveni la o forma pe care o avea lucrind aproape tot timpul anului. Greu! Revenirea lui avea “acea mareata inconstienta a faptelor barbatesti”, cum spune Adi Georgescu, dar inconstienta era, parca, prea mare.

Trecind peste problema conditiei fizice, mai ramine cea a rezultatelor. Ferrari nu are o masina care sa le bata pe cele Brawn GP sau Red Bull. Era evident ca Schumi nu prea are nici o sansa sa obtina o victorie, ba mai mult erau sanse mari sa se bata pentru ultimele locuri aducatoare de puncte, lucru de neconceput pentru un campion de talia lui. Aura pe care si-a creat-o si adulatia fanilor ar mai fi fost stirbite, plus ca mentalitatea lui de invingator nu s-ar fi impacat cu o asemenea situatie. Ar fi putut ajunge ca Mansell, care a revenit in F1 pe la mijlocul anilor ’90, a alergat citeva curse la McLaren, nu a facut nimic si s-a retras din nou, doar ca de aceasta data cu coada intre picioare. Acest scenariu putea avea loc si in cazul Schumi.

Asa ca nu pot spune decit bravo Schumi, pentru ca a avut puterea sa recunoasca ca fizicul il impiedica sa alerge, cel putin pentru moment. In plus, nefiind niciodata un fan al lui, chiar nu ma afecteaza ca nu o sa-l vad alergind la Valencia. :)

Tags: , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

Un Raspuns la “Bravo Schumi!”

  1. [...] putea obtine Schumacher in acest an, dupa o pauza de peste 3 ani. Insa tind sa-i dau dreptate lui Laurentiu Mandu: prin decizia sa finala, Schumacher a evitat sa repete greseala lui Nigel Mansell si sa se faca de [...]

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site