Cum si de ce Alonso va fi campion

5-11-2010, categoria Formula 1

Pe site-ul oficial al Formulei 1 sint prezentate conditiile in care unul dintre candidatii la titlu pot cistiga trofeul suprem in Brazilia. Evident, cele mai simple calcule sint in cazul lui Fernando Alonso. Spaniolul ia titlul in urmatoarele situatii:

1. Alonso cistiga, Webber termina cel mult pe locul 5
2. Alonso termina pe locul 2, Webber cel mult pe locul 8
3. Alonso termina pe locul 3, Webber cel mult pe 10

Am vazut CUM poate deveni Alonso campion, acum sa va spun si DE CE va deveni campion – chiar daca ma hazardez cu pronosticul meu, mai ales ca sint sanse mari de ploaie in Brazilia.

In primul rind se va intimpla asta pentru ca asa am zis eu prin luna martie! :) Glumesc, dar nu pot sa nu subliniez treaba asta… :)

In al doilea rind, Alonso va deveni campion pentru ca Mark Webber a inceput sa greseasca atunci cind se afla sub presiune, in ciuda faptului ca este unul dintre cei mai experimentati piloti din Marele Circ. Greseala din Coreea este cea mai buna dovada. Webber incerca atunci sa tina pasul cu Sebastian Vettel, isi dorea sa se bata pentru victorie. Dupa cum spusese cu ceva timp in urma – iar Daniel l-a laudat pentru asta, chiar daca nu intr-un mod foarte direct :) – vroia sa obtina cit mai multe victorii pentru a cistiga titlul. Alonso a dat dovada de alta mentalitate si a spus ca trebuie sa fie constant pe podium pentru a se putea lupta pentru titlu. Exact asta a fost abordarea celor doi in ultimele curse. Incepind de la Marele Premiu al Italiei, Alonso a obtinut 3 victorii si un loc 3, profitind din plin de greseli sau probleme tehnice ale rivalilor. Webber a avut un loc 2, un loc 3, un loc 6 si un abandon. Puffff… a disparut si avansul pe care il avea in clasament… Exact mentalitatea de totul sau nimic l-a invins pe Webber, care si-a dorit mereu numai victoria. A pus multa presiune pe el, a gresit si a avut si ghinion.

In plus, atita timp cit Vettel va mai fi in joc, nu bag mina in foc ca echipa Red Bull il va sustine cu mai multa daruire pe australian. Un alt aspect este si faptul ca monopostul Ferrari a inceput sa fie extrem de performant pe final de sezon, tinind foarte bine pasul cu cel Red Bull pe circuite ca Monza sau Suzuka, genul de circuite unde in prima jumatate a anului masinile “cu aripi” au defilat.

In Brazilia, Webber ar trebui sa se roage sa ploua zdravan, pentru ca atunci se poate intimpla orice, dupa cum am vazut de-a lungul timpului. In schimb daca va fi o cursa pe pista uscata, fiti siguri ca Alonso nu va risca absolut nimic si se va multumi cu un podium, cit sa isi mentina avansul in fata rivalilor.

Tags: , , , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

3 Raspunsuri la “Cum si de ce Alonso va fi campion”

  1. Trebuie sa te contrazic putin. Daca va fi uscat, este foarte posibil ca Red Bull sa ocupe primele doua pozitii, iar Alonso locul 3. Iar daca Webber reuseste, printr-o mica minune, sa-l invinga pe Vettel in calificari si apoi castiga cursa, diferenta dintre Alonso si Webber in clasament se va reduce la un singur punct. Si cum Abu Dhabi este un circuit tocmai bun pentru Red Bull, titlul se poate duce relativ usor la Milton Keynes. Din cauza asta, abordarea foarte precauta a lui Alonso este, totusi, o arma cu doua taisuri.

  2. LM

    @Daniel Popescu time will tell… :)

  3. [...] This post was mentioned on Twitter by Laurentiu Mandu and Daniel Popescu, Daniel Popescu. Daniel Popescu said: RT @LaurMandu CUM si DE Ce va cistiga Alonso titlul mondial http://bit.ly/chtQ9r [...]

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site