De ce Red Bull sint foarte rapizi in calificari?

7-07-2010, categoria Formula 1

Presa internationala a analizat situatia, a vorbit cu multa lume, a tras de limba membrii echipei Red Bull Racing si a descoperit de ce Sebastian Vettel si Mark Webber sint atit de rapizi in Q3.

Site-ul revistei italiene Autosprint sustine ca monoposturile Red Bull au o setare electronica speciala pentru motorul Renault, care mentine constanta presiunea gazelor evacuate.

Cind este selectata aceasta setare, fluxul de gaze evacuat pe deasupra difuzorului dublu din spate este constant, chiar daca pilotul din monopostul RB6 nu apasa acceleratia. Astfel se obtine o forta de apasare superioara pe puntea spate, chiar si la viteze mai mici.

Primele informatii despre aceasta setare au fost publicate initial pe blogul jurnalistului britanic James Allen. Pina acum, cei de la Red Bull au fost in pole position in 8 din cele 9 curse disputate.

Ca sa fiu sincer cu voi, nu toate informatiile care se gasesc pe internet sint 100% reale, mai ales in ceea ce priveste aspetele tehnice ale Formulei 1. Insa aceasta teorie mi se pare una interesanta si realista.

Tags: , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site