Dezordine la Ferrari

6-04-2010, categoria Formula 1

Dupa primele trei etape din sezonul 2010, monopostul Ferrari pare a fi unul reusit. Masina este suficient de rapida si de manevrabila pentru ca Alonso si Massa sa poata obtina rezultate cu ea. A aparut in schimb o noua problema in cadrul Scuderiei: organizarea. De la plecarea lui Jean Todt, echipa a ramas fara un adevarat lider. Cele mai bune exemple sint ultimele doua etape, cind italienii si-au distrus singuri cursele.

In Australia, au tinut foarte mult timp ambii piloti pe pista cu pneuri uzate. In plus, desi Alonso era in mod evident mai rapid, l-au lasat pe Massa sa se chinuie fara aderenta in fata spaniolului, facindu-i pe amindoi pilotii sa piarda timp. Puteau sa-i schimbe mai repede gumele lui Massa, timp in care Alonso mai avansa, dupa care intra si spaniolul la boxe si continua atacurile cu pneuri noi.

A venit apoi etapa din Malaysia. La Sepang, si Alonso, si Massa trebuiau sa forteze in cursa, avind in vedere ca amindoi ratasera calificarile. Insa, dupa ce Ferrari l-au adus pe Massa la schimbul de pneuri, Alonso a fost lasat sa se schinuie pe pista cu gumele uzate. Mai mult, prin radio i se spunea ceva de genul “stim ca este greu sa pilotezi in asemenea conditii, dar incearca sa-l prinzi pe Kubica”. Intre noi fie vorba, Alonso mergea de aproape 40 de tururi pe aceleasi pneuri, iar Kubica schimbase cu 7-8 tururi inainte. Dupa ce, in fine, Alonso a schimbat si el gumele, a inceput sa forteze si sa recupereze timpul pierdut, dar i-a cedat motorul.

Concluzie: daca cei de la Ferrari nu isi fac ordine in sinul echipei, vor fi batuti constant de Red Bull si de McLaren.

Tags: , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

8 Raspunsuri la “Dezordine la Ferrari”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Sorin Grumazescu, Laurentiu Mandu. Laurentiu Mandu said: Dezordine la Ferrari: Dupa primele trei etape din sezonul 2010, monopostul Ferrari pare a fi unul reusit. Masina e… http://bit.ly/a81bee [...]

 2. Pai de cand a plecat Schumacher de la echipa, echipa trage pentru Massa. Cred ca s-au atasat sufleteste de acest pilot. Problema e ca nu este unul exceptional, atat Raikkonnen, cat si Alonso (cei doi ceochipieri ai lui pana in prezent) fiindu-i superiori. De aici si dezordinea de la echipa. Situatia seamana cu cea de la MCLaren din 2007 cand Raikkonnen a luat titlul.

 3. LM

  Ai dreptate, dar daca vor titlul, ar trebui sa isi dea seama ca Alonso are clar mai multe sanse decit Massa. Nu zic sa il dea la o parte pe Massa din fata lui Alonso, dar in cele doua situatii mentionate a fost evident ca amindoi pilotii au avut de suferit de pe urma strategiei echipei.

 4. Observatia ta cred ca se mentine si pentrucursa din China

 5. LM

  @Barengott ai dreptate… pentru binele lor, sper ca observatia mea sa nu ramina valabila tot restul sezonului… :)

 6. Salut Laurentiu , scuze ca scriu aici dar mi-a fost cel mai la indemana , ai idee unde se mai poate vedea emisiunea autoforum cu Alfa Club Romania ? nu a fost nimeni pe faza sa o inregistreze ! thanks

 7. LM

  @gabrieldima Salut Gabi. O sa iau eu bucata cu voi si o sa i-o transmit lui Alex pe transfer.ro

 8. mutumim frumos ! ai si mailul meu aici , ciao

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site