Ghinion sau lucratura?

12-07-2009, categoria Formula 1

Dupa cursa de la Nurburgring, aceasta este intrebarea la care mi-as dori sa imi raspunda Ross Brawn. Stiu insa ca asta nu se va intimpla niciodata. Chiar si daca ar fi intrebat acest lucru de ziaristii aflati la circuit, fac pariu ca Brawn nu ar spune nimic altceva decit ca a fost un ghinion pentru Barrichello. La prima vedere asa pare. Rubens a facut a doua oprire la boxe si putea sa ajunga pina la final fara al treilea pit-stop, daca ar fi umplut rezervorul cu benzina. Putea astfel sa mai spere la o lupta pentru victorie cu Webber sau macar la un podium. Insa, ghinion, inelul de la furtunul de alimentare nu a functionat. Mecanicii au trebuit sa aduca furtunul de rezerva, care nu avea acelasi debit, pierzind astfel si timp pretios. Drept urmare, Barrichello a mai venit inca o data la boxe, exact pe final de cursa, cind a fost depasit de Jenson Button.

Poate o sa spuneti ca sint circotas si am o imaginatie bogata, dar nu este prima data in acest sezon cind echipa lasa impresia ca Barrichello nu prea are voie sa termine in fata lui Button. Poate o sa spuneti ca aberez si ca Brawn GP nu ar fi sacrificat un posibil podium al brazilianului, doar ca sa-l aduca pe acesta in spatele lui Button, pe locul 6. Nici eu nu bag mina in foc ca a fost ceva intentionat, insa nu pot sa nu ma gindesc la o teorie a conspiratiei, avind in vedere ca toate i se intimpla numai lui Barrichello in acest sezon. Button nu a avut niciodata vreo problema, echipa nu a gresit niciodata fata de el. In schimb bietul Rubens parca este predestinat sa fie toata cariera lui un locotenent. Mereu cind a fost la o echipa de top – Ferrari, respectiv Brawn GP – el a fost omul numarul 2. Si mereu a avut parte de asemenea ghinioane. La Ferrari se stia ca nu poate emite pretentii in fata lui Schumacher, dar se pare ca si la Brawn este la fel, acestia fiind hotariti sa impinga spre titlu pe Button. Chiar pentru asta mai trebuie din cind in cind sa sacrifice niste puncte pe care Barrichello le-ar aduce echipei. Ghinion sau lucratura?

Tags: , , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

4 Raspunsuri la “Ghinion sau lucratura?”

 1. Ghinion. Brawn e constient ca Red Bull au un monopost mai rapid. Si asta se intampla deja de doua curse. Nu cred ca isi permite Brawn sa piarda puncte acum, nici la piloti, nici la constructori. Red Bull deja se apropie amenintator de Brawn GP… Plus ca si Button a mers pe o strategie cu 3 opriri.
  Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc acuzatiile dure facute de Barrichello (“Am ratat victoria din cauza echipei”) si nici reactia extrem de calma a lui Brawn (“Se intampla sa vorbesti asa dupa astfel de curse”). Si tot Brawn a spus ca Barrichello nu putea castiga cursa pentru ca a avut al 11-lea cel mai rapid tur in cursa. Si trebuie sa recunosti ca macar aici cam are dreptate.

 2. LM

  @Daniel Popescu in ultima parte ai dreptate, dar si Barrichello are dreptate. cu sau fara intentie, echipa i-a distrus cursa. poate nu cistiga, dar ar fi terminat pe podium…

 3. mad79

  nu pot sa nu imi amintesc ca intr-o cursa(Spania,parca),echipa ia schimbat tactica de cursa lui Button,din 3 opriri,in doua,asa ca si aici,se putea intampla la fel,avantajat,fiind de data aceasta Barrichelo!cred ca echipa nu a vrut sa ii dea aripi lui Rubinho,ei considerandul pe Button,pilotul nr1 in echipa,rezultatele de pana acum facand diferenta,plus ca e si britanic ca Ross!

 4. LM

  @mad79 nici eu nu cred ca Barrichello va avea vreodata – cit o mai alerga el – vreun cuvint de spus in fata lui Button la Brawn GP

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site