Nemuritorul

1-05-2009, categoria Formula 1

Nu cred in nemurire sau in viata de dupa moarte, dar cred cu o inconstienta nebuna ca spiritul lui Ayrton Senna este inca viu.

ayrton-senna

Cind alerga, stia ca il are pe Dumnezeu linga el in cockpit, dar, in dupa-amiaza zilei de 1 mai 1994, El a atipit pentru o clipa. Cind s-a trezit, Ayrton Senna nu mai era in cockpitul monopostului Williams Renault. El pilota deja avionul ce se pregatea pentru aterizare pe Heaven Airport.

Despre Senna s-au scris multe. Toata lumea stie povestea vietii sale, va fi in curind si subiecul unui film, iar eu sint prea lipsit de inspiratie sau prea lipsit de talent literar pentru a scrie ce a insemnat el pentru mine. Insa stiu sigur ca in momentul in care il voi intilni – presupunind si sperind ca voi ateriza si eu pe acelasi aeroport – ii voi reprosa faptul ca mi-a stricat un 1 mai petrecut la mare. Ca m-a facut sa pling, desi imi placea sa cred ca la virsta de 18 ani izvorul lacrimilor mi-a secat. Ca Formula 1 fara el a devenit ca Terra fara lichidul vietii, apa. Ca l-a lasat pe «cavalerul teuton» de la Benetton si apoi Ferrari sa cucereasca un regat fara sa il infrunte prea mult timp pe regele de drept.

In acelasi timp insa o sa-l si felicit, pentru ca a atacat ultimul sau viraj cind era pe locul 1, cum isi doreste – probabil – orice pilot, si pentru ca a transformat pilotajul pe ploaie intr-un balet nebun, pe o scena pe care adversarii erau redusi la nivelul de jaloane pe patru roti.

O sa-i mai si multumesc pentru ca a facut un copil din Romania sa devina pasionat de sporturile cu motor. Si pe linga el, milioane de tineri din toata lumea.

Daca va avea rabdare sa ma asculte pina la final, o sa-l rog sa ma lase sa il imbratisez, pentru ca in egoismul meu sa fiu sigur ca voi deveni cel mai fericit spirit din Rai!

Tags: , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site