Noul Schumacher

14-11-2010, categoria Formula 1

Toata lumea se astepta ca Sebastian Vettel sa devina campion mondial la un moment dat, dar putini credeau ca se va intimpla in acest an. Ma asteptam sa se bata pentru titlu, dar dupa diversele intimplari nefericite de care a avut parte de-a lungului anului nu credeam ca va mai putea deveni campion. Vettel insa a luptat pina la final si a reusit sa cucereasca trofeul in ultima etapa, in care nu a avut rival.

Dupa calificari, se parea ca misiunea germanului este destul de complicata, chiar daca pleca din pole position. Fernando Alonso era al treilea pe grila si o clasare in primele patru pozitii ii aducea titlul spaniolului. Mark Webber, cu un loc 5 pe grila, parea iesit din calcul.

Nu are nici un sens sa mai comentez evolutia lui Vettel, care a mers foarte bine si a dominat cursa din Abu Dhabi. In schimb ma asteptam la mult mai mult din partea lui Alonso. Chiar daca poate invoca o strategie gresita, care l-a adus in a doua jumatate a plutonului in prima parte a cursei, spaniolul nu a putut sa faca absolut nimic in spatele lui Vitali Petrov. Chiar sint dezamagit de faptul ca a fost incapabil sa il depaseasca pe rus. Webber a fost si el la fel de slab ca si Alonso. Desi acesta era tinut la respect de Petrov, australianul nu a fost capabil nici macar sa se apropie de Alonso si sa incerce sa il atace.

Trecind peste cursa lamentabila facuta de Alonso si Webber, Vettel este un pilot cu calitati extraordinare, care v-a mai cistiga multe titluri. Daca si echipa Red Bull Racing va ramine la acelasi nivel, de campioana mondiala, atunci Sebastian Vettel are sanse sa se apropie de performantele lui Michael Schumacher.

Tags: , , , , , ,

Poate va intereseaza si...

Se pot urmari raspunsurile pentru acest articol prin RSS 2.0 feed.
Se poate lasa un raspuns, sau trackback de pe propriul site.

Adauga un raspuns

Switch to our mobile site